Ανακοίνωση Υποψηφιότητας – Αποτίμηση Έργου

Φίλες και φίλοι στις 8 Οκτωβρίου ζητώ ξανά την ψήφο σας, για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς στον τόπο μας.

Με την υποστήριξη του Δημάρχου κ. Ηλία Αποστολόπουλου , του προσωπικού της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και όλου του Δήμου, καταφέραμε για τον τόπο μας πράγματα που θα μείνουν κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Πιστεύω πως οι ενέργειες μας ήταν στοχευμένες και προσανατολισμένες για το κοινό καλό και για το συμφέρον και μόνο του τόπου μας.

Μπήκαμε σε μια διαφορετική λογική διαχείρισης του αστικού πρασίνου. Έχουμε γίνει πιο φειδωλοί στις απομακρύνσεις δένδρων και προσπαθούμε όπου είναι εφικτό να κάνουμε μεταφυτεύσεις αντί για κοπές.

Οι κατασκευαστές που χτίζουν στην περιοχή ξέρουν ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα πρασίνου και όπου χρειάζεται επιβάλλουμε πρόστιμα ενώ ζητούμε στα σχέδια τους να λαμβάνουν υπόψην τα υπάρχοντα δένδρα στον πεζοδρόμιο χώρο των οικοπέδων . Ευχαριστούμε τους κατασκευαστές που μας βοηθούν με δικά τους μέσα να μεταφυτεύσουμε τα ελαιόδενδρα όταν είναι αδύνατη η παραμονή τους στην αρχική τους θέση.

Βάζουμε την περιβαλλοντική διάσταση σε κάθε μας ενέργεια, λαμβάνοντας υπόψην την παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, ενώ η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα.

Σας παρουσίαζω μια σύντομη αποτίμηση των όσων σημαντικών έργων – δράσεων έγιναν στη θητεία μου ως Αντιδήμαρχος και Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Παπάγου – Χολαργού

✅️ Μεταφυτεύσεις τριών υπεραιωνόβιων ελιών, δύο στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού και μια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, Παπάγου.

✅️ Εγκαινιάστηκε το νέο περιβαλλοντικό πάρκο κάτω από την Αγία Σκέπη που δημιουργήθηκε από τον ΣΠΑΥ και το Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

✅️Δενδροφύτευση 300 δενδρυλλίων στους πρόποδες του Υμηττού τον Μάρτιο του 2022.

✅️ Εθελοντική περιβαλλοντική δράση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου με φύτευση και υιοθεσία απο μαθητές μικρού αριθμού δενδρυλλίων στην Βόρεια εξωτερική πλευρά του Σχολικού συγκροτήματος .

✅️ Καλλωπιστική φύτευση στο ιστορικό μνημείο των 195 πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας.

✅️Ψηφιακές οθόνες ενημέρωσης για την προστασία του Υμηττού, χορηγία του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

✅️Μεταφυτεύσεις 2 ελιών στον χώρο των Ναυτοπροσκόπων στο Τσακό και 2 ελιών στο γεφυράκι Μπλέσσα/Αργυροκάστρου, δίπλα στο 2ο και 3ο Δημοτικο Σχολείο Παπάγου – Αλσος Ανδρέα Κάλβου.

✅️ Εκπόνηση και έναρξη υλοποίησης σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ) και Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ).

✅️Προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών απο την Περιφέρεια Αττικής .

✅️ Εκδήλωση/Ενημέρωση για την κλιματική αλλαγή με προσκεκλημένους ομιλητές απο το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων.

✅️ Δενδροφύτευση στο πάρκο Στρατάρχου Παπάγου τον Δεκέμβριο 2022 και δενδροφύτευση στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού στο Τσακό τον Μάρτιο του 2023.

✅Το έργο απορροής ομβρίων υδάτων στην Κοινότητα Παπάγου απο την Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη ενισχύσει την αντιπλημμυρική προστασία της οδού Κύπρου, μιας κεντρικής αρτηρίας του Δήμου μας.