Ενεργειακή Αναβάθμιση

Η εξοικονόμηση ενέργειας και η αξιοποίηση των αειφόρων μορφών ενέργειας, είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, προωθήσαμε και ολοκληρώσαμε:

✔️το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ),

✔️το Σχέδιο Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων

✔️το Σχέδιο Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος, που αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό μας το επόμενο διάστημα.

 

✅Ολοκληρώνεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, που αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου του σχολείου, με επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος των κτιρίων, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Mε την ολοκλήρωση του έργου, η ενεργειακή κλάση του σχολείου ανεβαίνει από Ε σε Α+, ενώ όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν χωρίς να διαταραχτεί η λειτουργικότητα και η αρχιτεκτονική του Σχολείου και

✔️εγκαθίσταται το πρώτο φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή του σχολικού κτηρίου.

✅Προκηρύξαμε και διενεργήσαμε διαγωνισμό για τη δημιουργία 16 κοινόχρηστων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης και σύντομα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση τους.

✅Υπογράψαμε πρόσφατα συμφωνητικό για την προμήθεια “Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού» και 45 ηλεκτρικά ποδήλατα, θα τοποθετηθούν σε 7 σημεία/σταθμοί φόρτισης, που προέκυψαν μετά από ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0DWuc1bQRu29rk63hDBtTAa5M8dd4J1ttEHvxfAkyPyeTPcTWQChdEuUDLe2T42EFl&id=100004355984982

#mazi_gia_tin_poli_mas